Rotterdams bezoek 10-11-2022

Rotterdams bezoek 10-11-2022

Vanavond op de agenda van onze WAFV club het bezoek van de Rotterdamse Fotoclub. Ons bezoek in de pre Corona fase is alweer geruime tijd geleden het werd dus tijd voor een tegenbezoek. Enkele revanche gedachten zoemden op de achtergrond.

Vanavond blijkt een zeer inspiratie volle avond te worden. De avond zal uiteen vallen in een document en een digitaal gedeelte.

Voor de pauze:

Straatfotograaf Wiebe die op 40×50 formaat zijn werk toont. Zelf een voorstander van wat poëtische foto inhoud maar hij geeft aan dat vanavond veelal klassieke straatfotografie wordt getoond. Karakteristiek in zijn werk tegenlicht, kleur en contrast vaak met 35 mm gefotografeerd. Een 10-tal fraaie platen komen in het voetlicht.

Daarna volgt Arie die foto’s van een ander RFC lid laat zien vanwege een ziekte. Deze foto’s zijn niet te vatten in een specifiek thema maar zogenaamd all-round.  Veel gouden uur en reflecties zijn te zien een 10-tal afdrukken.

RFC-lid Theo sinds kort lid van de club en overgestapt vanuit Spijkenisse laat ook all-round foto’s zien. Een 15 tal afrukken met Ieper en Auswitz oftwel zinloos oorlogsgevolg is te zien.

Daarna volgt de pauze en daarna RFC-lid … en ook mentor van de Fotobond die fraaie staaltjes laat zien in seriematig fotograferen. Hij laat ook zien dat een vierkante afdruk je soms makkelijker en fraaier tot je doel brengt. Een waterval van foto’s

Dan wordt de projector tot leven gewekt en is het digitale gedeelte aan de beurt.

Jacqueline laat zien dat je niet lang lid van een fotoclub hoeft te zijn voor mooie foto’s. Abstract en minimalistisch vaak ook in gebouwen worden getoond. Haar advies probeer 1 beeld nog 4x te maken tot een serie van 5.

Hierna is het de beurt aan Elma met soms indrukwekkende stillevens. De rode draad in het begin werd niet begrepen maar al voor de discussie begonnen is  zorgen fraaie platen voor oehs en ahs. Het blijkt ook dat aan een stilleven soms heel veel werk zit.

Landschaps Architect Jeroen (tevens gamer en doka-bleek) had meer fraaie tekst dan fraaie foto’s. Hij laat vooral ook veel context zien.

Wim presenteert het veel werk uit zijn oude doos en wat recenter werk. Thema’s als straat en Rotterdamse natuur komen voorbij. Ook zeer inspirerend.

De avond vliegt voorbij en is zeer voor herhaling vatbaar. Daarna de derde helft.

Henk

Comments are closed.