Clubverslag van donderdag 27 januari 2022

Clubverslag van donderdag 27 januari 2022

 

Eindelijk mochten we als fotoclub weer fysiek bij elkaar komen.

Het voelde alsof in het voorjaar de koeien weer voor het eerst naar buiten mochten!

Die beesten gaan dan ook uit hun dak en rennen dansend en springend naar het frisse, malse gras. Uiteraard liepen wij nog niet te huppelen door de zaal, maar we waren best wel uitbundig, omdat we elkaar lijfelijk – zij het met de nog steeds geldende corona maatregelen – weer mochten ontmoeten!

Klokslag 20:00 uur opende Marcel de avond en hij mocht een keurige opkomst van 21 aanwezigen verwelkomen; 6 mensen hadden zich afgemeld, waarvan 2 in quarantaine en 4 mensen, die het nog niet aandurfden. Voorts vermeldde Marcel, dat Magda 70 jaar was geworden en die zou ons op een consumptie aan de bar trakteren. Magda nogmaals Van harte!

Op het programma stond de wedstrijd ‘Moderne architectuur’, maar op het grote scherm was die titel omgedoopt in: ‘Nieuwe architectuur’.

Er waren 47 foto’s ingeleverd door 24 mensen. Eén iemand moet dan dus slechts 1 foto hebben ingeleverd, toch?

Marcel leidde ons door de avond heen en liet ons ons tweemaal de foto’s in rap tempo zien; de eerste keer om ons een ‘inkijkje’ te geven in alle foto’s en de tweede maal voor de beoordeling.

Bij de bespreking van de foto’s bleek eens te meer, dat de meningen nogal eens uiteen liggen!

Tijdens de levendige discussies kregen we daardoor regelmatig andere ideeën te horen en een ieder kan daar mee doen want hij of zij ‘ter leering ende vermaeck’ mee wil doen.

Op viel mij op, dat er veel op- en aanmerkingen de zaal in werden geslingerd, zoals:

Registratie, slappe foto, sterke compositie, nette plaat maar ik mis spanning, etc.

Zo werd een mooie foto van Henk Geldof met een ‘lelijk’ huis bij de ‘Plas van alle winden’ becommentarieerd met: ‘Ja, maar de beschoeiing ziet er toch fraai uit!’

Ook werd er weer gediscussieerd of de foto nou wél of niet was bewerkt!

Volgens mij mag bijna alles, als je maar niets van een andere foto overneemt! Een gedeelte van een foto wat onscherp maken, mag dus wel; je voegt namelijk niets toe!  

Maar als je dan in je camera meerdere foto’s als één foto de camera uit kan laten rollen?
Tja, ik zou zeggen dat dat zou mogen, maar of dat zo is, zullen we nog wel een keer te horen krijgen.

Wim Alsemgeest was wel heel bijzonder in de weer geweest! Hij was op een mistige dinsdag met de metro naar Rotterdam afgereisd. Maar omdat hij door de mist bijna niets meer zag, keerde hij snel weer terug. Hier kreeg hij spijt van, want hij dacht, ‘mist, wie weet biedt die wel extra mogelijkheden!’ Dus hij stapte voor de tweede maal de metro in Maassluis in op weg naar het CS in Rotterdam. Hij heeft daar geen spijt van gekregen, integendeel! Hij liet ons een fraaie foto van het station zien, met daarachter 2 hoge gebouwen in de mist én een mooie zwarte lantaarnpaal.

Het viel mij (voor het eerst) op, dat meerdere foto’s vanuit een ‘hop-on hop-off bus’ waren gemaakt!

Ook foto’s zwart/wit maken is niet zomaar op een ‘button’ van  je bewerkingsprogramma drukken. Er bleek voldoende interesse te bestaan, om hieraan eens een keer extra aandacht te besteden.

Pas om 22:50 uur waren alle foto’s behandeld. Vooral de eerste serie foto’s vergden nogal wat tijd, omdat velen daar wat over te melden hadden. Dat is natuurlijk prima, alleen niet door elkaar, toch?

Al met al hebben we weer fraaie foto’s gezien en hebben we kunnen genieten van de creaties van onze clubgenoten!

Teun.

 

Comments are closed.