Clubverslag van donderdag 24 maart 2022

Clubverslag van donderdag 24 maart 2022

 

Donderdag 24 maart stond op de clubavond van de W.A.F.V. het thema ‘wind’ op het programma. Een bijzonder thema, omdat je de wind zelf eigenlijk niet kan zien, maar de gevolgen ervan meestal wél! En wat voor een wind wordt er eigenlijk bedoeld?

Een Noorden- of Oostenwind, een hazenwind, een windvaan of een gelaten wind?

En wanneer is wind, wind? Windkracht 1 is toch ook wind! En windstil, is dat ook wind?

Een helikopter, die alles onder hem omver blaast, is dat wind, is dat turbulentie of is dat een luchtverplaatsing?

Op deze clubavond waren 20 leden aanwezig en aan de wedstrijd hadden 18 mensen meegedaan met in totaal 36 foto’s.

Klokslag 20:00 uur opende Marcel de avond. Hij memoreerde, dat er in de afgelopen weken veel storm over het Westland was geraasd, dus … succes verzekerd!

Voorts meldde Marcel, dat het uiterste inlevermoment was vervroegd naar dinsdagavond 24:00 uur. Dit geeft Ruud meer ruimte, om ons op donderdag weer te laten genieten van een mooie presentatie van onze eigen foto’s!

LET OP: Uiterste inlevermoment van wedstrijdfoto’s naar Ruud wordt dus

dinsdagavond 24:00 uur ( wafvfotografen@gmail.com ).

N.B. Alle ‘niet-wedstrijdfoto’s’ dienen naar Marcel te worden gestuurd.

 

Een ander belangrijk puntje is, dat wedstrijdfoto’s met het thema ‘Vrij onderwerp ZONDER natuur’, voortaan óók digitaal (TWEE stuks) ingeleverd dienen te worden en dus niet meer afgedrukt. Dit was blijkbaar al even zo, maar het is natuurlijk goed, om dat nog eens te herhalen!

Marcel zal ons nog een e-mail sturen omtrent de datum in ’s-Gravenzande. Deze e-mail is inmiddels verzonden en daar staat in, dat we op 3 november (een ‘tussendonderdag’) te gast zijn bij de fotoclub aldaar, waar gastspreker Marcel van Balken een presentatie zal verzorgen.
Noteer deze datum alvast in je agenda!

Over 2 weken zal de Algemene jaarvergadering worden gehouden. Marcel roept een ieder op, om goed na te denken over het reilen en zeilen van onze vereniging!
Wat vindt je goed? Wat kan verbeterd worden? Wat wil je veranderen? Heb je goede ideeën? Heb je tips? Etc. Etc.
Tijdens de ALV heb je dé kans, om je mening of inbreng naar voren te brengen. Daarna moet je misschien weer een jaar wachten!?
Dus beste leden, laat je gedachten eens lekker de ‘vrije loop’gaan en kom er mee voor de dag!

Na deze opening kwam nog een ‘schuchter meiske’ binnen met een kop thee in haar hand! Ze had géén smoes, maar wél een goed excuus, waarom ze enigszins verlaat was.

Marcel leidde deze clubavond zelf en deed dat met verve!

De eerste foto was direct al een ‘toppertje’. Een heuse ‘strandzeiler’ van Johan met mooie kleuren, veel stuifzand in een ‘bevroren’ situatie. Omdat een touwtje slap hing, vroeg een aantal mensen zich af, of het ‘karretje’ wel echt reed! Tja, dat wist Johan ook niet meer; de foto was immers al een jaar geleden gemaakt! Een mooi staaltje van selectief geheugen, toch?

De tweede foto was van Marcel zélf; een rauwe, fraaie foto van een kite-surfer; een foto zonder horizon. Marcel had deze foto vanaf een duintop gemaakt en de enige kleur (rood) was van de kite zelf. Een mooie foto, maar daar moet je wel wat voor doen! Marcel was daar 1,5 uur bezig geweest en ná deze foto dacht hij: ‘Ja, dit is ‘m’!

Het was te verwachten, maar bij een foto van Ger – een stuk water van ongeveer 1 meter breed – waren de meningen behoorlijk verdeeld. Een stuk ruw water in zwart/wit met allerlei

schakeringen én – middels een ‘dubbele laag’ – kon je toch de wind zien!!

Kees Olierook kreeg de suggestie om zijn foto met 9 windmolens te kroppen tot 5 molens met alleen de wieken en palen! Kees was daar al heel blij mee, gezien zijn opmerking:

‘Ik ben blij, dat er nog een mooi stukje in zit’!

Henk van Uffelen verraste ons met een fraaie molen, met daar omheen een wel erg blauwe zweem. Op de opmerking, of de foto niet sterker zou worden in zwart/wit, antwoordde Henk:

‘Nou, dan heb je in elk geval geen blauwe zweem meer’!

Marion had een prachtige plaat van het strand bij Monster met (door de wind) opspattend water en een brandgans, die met zijn kop naar de golven tuurde. Marion keek (van dichtbij) in zijn (of haar) achterste, om een tweede wind te trotseren! Helaas werkte die gans daar niet aan mee!

Ruud meldde (nogmaals) dat de foto’s gewoon per e-mail naar hem toegezonden kunnen worden. De HOOGTE van de foto’s moet nog steeds 1080 pixels hoog zijn!

Dit betekent, dat de hoogte ook niet MINDER moet worden dan 1080 pixels!

In 6 of 7 gevallen, heeft Ruud de inzender hierop geattendeerd.

Elke foto moet overigens óók in de hoogste resolutie worden opgeslagen!

Het kan zijn, dat je provider ‘iets’ met je foto doet, maar dat is dan veelal een instelling!

Laten we proberen om onze foto’s op de juiste manier bij Ruud in te leveren, zodat hij daar geen extra werk aan heeft!

Precies om 22:30 uur sloot Marcel deze ‘stormachtige’ avond af en groepeerden velen zich bijeen voor de ‘derde helft’!

 

Teun.

Comments are closed.