Clubverslag van donderdag 14 december 2023

Clubverslag van donderdag 14 december 2023

 

Onderwerp: Een bijzonder ‘drieluik’, Dagje uit, Duo’s en Prinsenbos!

Een bijzondere clubavond stond ons te wachten, omdat er maar liefst 3 clubuitjes langs zouden komen, t.w.:

  1. Ons clubuitje op 3 juni in Dordrecht
  2. De Duo-opdracht in Naaldwijk op 22 juni
  3. De werkavond op 14 september in ’t Prinsenbos in Naaldwijk

Deze avond zou de ‘op 1 na’ laatste clubavond van 2023 zijn.

Anneke zal ons z.s.m. het jaarprogramma van 2024 sturen.

Deze ‘drieluik-avond’ werd bezocht door 18 leden.

 

Dagje uit in Dordrecht

9 leden hadden in totaal 26 foto’s ingestuurd én een AV-tje.

Kees Olierook had een heus AV-tje gemaakt met als titel: ‘Details in Dordt’.

Erg slim natuurlijk, want zo kon hij op legale wijze ontkomen aan het maximum aantal van 3! Prachtige beelden kwamen voorbij van ornamenten, geveltjes, gevelbeelden, muurankers, windvaantjes en allerlei bouwstijlen. Alles keurig recht gezet én … een muziekje eronder.
Een luid applaus volgde en dat was terecht!

Teun verraste ons met een fraaie gevel met mooie ramen en luiken met de tekst ‘Stokholm’ erop. Een klein detail hiervan kwam ook al langs in de AV van Kees. Teun’s 2e foto waren 6 ‘struikelstenen’ met namen erop van mensen, die in de oorlog vermoord waren en hij sloot af met een muurplaat met de tekst:

‘HYER KVYPMEN OLY VATEN EN MEN VERKOEPMENSE’

Ron liet ons enkele foto’s zien van o.a. de ‘Ma_elaarsbrug’, een terras en wat (pak)huizen langs een haven. De belichting was qua contrast snoeihard en er had wat zwart uit gemogen.

Wim A. was eigenlijk alleen bij de Hefbrug geweest. Mooie lichte details van deze oude brug met klinknagels liet Wim ons zien, die niet ‘uitgevreten’ waren! Zijn laatste foto had hij zelfs een kwartslag gekanteld. Uiteindelijk ging Wim tóch maar de stad in, om een broodje te eten!

Op de eerste foto van Adriaan reed een Talys op dezelfde brug. Voorts een foto ‘zicht op de rivier’ met een mooi kunstwerk. Maar ook een actieve skateborder, een doorkijkje naar de spoorbrug én een binnenplaatsje met … jawel, weer die spoorbrug. En als je goed geteld hebt, heeft Adriaan dus 5 foto’s ingeleverd! En dat klopt helemaal!

Marion was een geheel andere kant uitgelopen en wel naar ‘Villa Augustus’; een monumentale watertoren aan het Wantij in Dordrecht, dat nu een hotel/restaurant is. Een abstracte vierkant met ‘ouwe’ tegeltjes, de fraaie toren zelf en … heel bijzonder; de vijver, die Marion van grote hoogte had gefotografeerd en gekanteld, hetgeen een mooi abstract plaatje opleverde.
Henk U. had 4 foto’s ingeleverd, maar de eerste twee waren bijna identiek; namelijk een plaatje van Dordrecht vanaf de toren van de Grote kerk. Voorts een actiefoto met Johan en Teun op een brug en nog een foto van de beroemde ‘IJzerenbrug’.
Ger kwam natuurlijk weer met een echte ‘Ger’ op de proppen. Twee jochies met een step in de volle zon, die naar een naakttekening op een platte steen keken. Het keiharde licht stoorde niet, integendeel. Voorts de cabine van een NS-trein en … jawel wéér die brug, maar Ger had er een onheilspellend luchtje – uit eigen doos – achter geplakt!

Anneke liet een geheel andere kant van Villa Augustus zien met bovenop een glazen torentje, dat als ‘hotelkamer’ kan worden geboekt! De Watertoren is bijzonder mooi, met heel veel ramen en ‘tierelantijntjes’! Vervolgens een fraai stukje muurschildering mét raam, in een mooie kleurstelling. En tenslotte een komisch filmpje van een dameskoortje in de grote kerk.

 

Duo’s met speciale opdrachten in Naaldwijk

7 leden hadden in totaal 24 foto’s ingestuurd.

Op 22 juni werden de volgende duo’s Naaldwijk ingestuurd met de aangegeven opdrachten:
Duo: Opdracht:

Ed en Wim Alsemgeest Een straathoek

Yvonne en Teun Zwerfvuil/afval in de natuur

Henk Meijer en Kees Olierook Uitlaten van een huisdier

Magda en Henk van Uffelen Lijnenspel met/van een wegdeel

Anneke en Johan van Schie Weerspiegeling in winkelruit

Karin en Marion Begroeiing van of tussen stoeptegels

Marcel, Ron en Johan vd Schee Reflectie in autoruit

 

Wim Alsemgeest beet in dit ‘luik’ met Ed het spits af met hun opdracht ‘Een straathoek’.
Een hoekje straatstenen, een stuk trottoirhoek met héél veel sigarettenpeuken en nóg een gekleurde straathoek kwamen voorbij. Bijzonder was wél, dat Ed telkens tegen Wim zei:
 ‘Joh Wim, kijk daar eens’!

Het duo Yvonne en Teun trokken gezellig samen op, zonder elkaar te ‘commanderen’!
Teun toonde ons een oude fiets – zonder zadel – in de bosjes. Voorts een oud, vies, leeg en verfomfaaid sigarettendoosje met peuken eromheen en een leeg dropzakje met het woord ‘lekker’ erop!

In de PAUZE nam Adriaan nog even het woord. Hij vertelde, dat hij de WAFV gaat verlaten, omdat hij tijd te kort komt en eigenlijk ’s-avonds niet meer weg wil. Hij trakteerde ons op een consumptie! Hij kreeg hiervoor natuurlijk een groot applaus, maar Ben merkte op:
‘Van mij krijg je geen applaus, omdat je weggaat’.
Kees Olierook had een leuk (Julius)hondje gefotografeerd met een accu of een mobieltje op zijn (of haar) rug. Op zijn 2e foto stond datzelfde hondje met een andere Keeshond naast een boom, hetgeen als een interessant en harig bouwwerk overkwam. Zijn laatste plaatje was een variatie van ’Man bijt hond’! Kees vroeg aan een chique dame met een chique damestasje:
‘Mevrouw, wilt u op uw hondje bijten’? Die mevrouw vond het goed en het leverde een fraaie foto op van een lachende, chique dame, die op een pootje van haar hondje beet!  

Ook het volgende duo bestond uit een persoon, die de lakens uitdeelde, namelijk Magda, die opdrachten gaf aan Henk van Uffelen! Henk leverde dus 3 foto’s in met het thema ‘lijnenspel met/van een wegdeel’. Mooie plaatjes van witte straatstenen, een afvoerputje en de beide benen van Magda langs de lijnen van verboden te parkeren, gereserveerd voor laden en lossen.

Anneke liep met Johan langs de vele Naaldwijkse etalageruiten, om fraaie weerspiegelingen te spotten. Een stoere foto van ‘Kippie’ was natuurlijk in spiegelbeeld, maar omdat Anneke de foto op haar beurt weer gespiegeld had, was ‘Kippie’ weer leesbaar! Een ruit van een drankenwinkel met een gespiegelde schoen én een dubieuze bruidswinkel maakte haar fototrio compleet.

Marion verraste ons in positieve zin met een licht-witte garagedeur met fraai onkruid ervoor. Voorts had zij een foto van rode, rubberen tegels fotografisch ‘omgedraaid’, hetgeen bijna een grafische, abstracte foto opleverde. Haar laatste foto was van een klimwinde; dat zijn ‘klere dingen’, maar het plaatje was mooi.

Marcel leverde maar liefst 5 foto’s in. Stuk voor stuk fraaie beelden van een flatgebouw in een autospiegel, een autovoorruit met motorkap met een dubbele, fraaie weerspiegeling, die een spannende, leuke en vervreemdende plaat opleverde. Ook een hele grote boom in de voorruit van een auto was bijzonder fraai! Foto 4 bevatte ogenschijnlijk veel lagen en zat ingewikkeld in elkaar, met al die gebouwen, airbags, spiegels en al zo meer. En dan zijn laatste foto: De achterruit van een politiebusje met daarin een rijtje huizen! Marcel en Ron waren namelijk net staande gehouden door een agentje, omdat zij zich ‘verdacht’ gedroegen bij en rond diverse auto’s. Nadat zij een en ander hadden uitgelegd, konden de ‘overheids-dienaartjes’ de humor er toch wel van inzien.

 

Werkavond in het Prinsenbos in Naaldwijk

8 inzenders hadden in totaal 23 foto’s ingestuurd.

Teun’s eerste foto was van een leuk plekje; een ‘stroompje’ met watervalletjes en stenen richting de grote plas. De uitsnede van zijn 2e foto – een grote brug met dito weerspiegeling – kon beter. Zijn laatste foto was een fraai detail van een van de ballonnen in het water.
Een prachtige plaat, die hij beter voor een wedstrijd had kunnen bewaren!
Minpuntjes? Zeker, de beide witte lijnen langs 2 randen was natuurlijk een vervelend foutje!

Kees Olierook liet ons genieten van 2 rozebottels met een ‘macro-vlieg’ erop. Mooi rood Kees! Een roze bloem in mooi lichtgroen, maar hoe heet die bloem eigenlijk. Marion zocht het even op met haar mobieltje en toen bleek het een ‘doorgroeiende duizendknoop’ te zijn!

Kees beëindigde zijn bijdrage met ‘zicht op de vogelkijkhut’ met een fraaie weerspiegeling.

Henk van Uffelen begon met een close-up van het watervalletje van Teun. Een mooie foto, die zomaar in de Ardennen gemaakt had kunnen zijn! Voorts wat Koningskruid en een mooie weerspiegeling met mooi licht. Misschien waren de kleuren iets te veel verzadigd en hadden de onderste lichte vlekken er wel af gemogen!

Ger had aan een ‘opa’ met kleinzoon gevraagd of hij een foto mocht maken, maar toen had Ger de foto al gemaakt! Ger mocht géén foto maken en liep dus nonchalant door met een fraaie plaat met opa, kleinzoon én een piratenschip op zak! Voorts een close-up van een ronde, kleurrijke steen met draaiend water eromheen. Ger sloot af met een foto met een mooie rode lucht en een mooi sfeertje én … een aalscholver in een boom.
In Zuid-Afrika gemaakt? Nee, gewoon in ’t Prinsenbos in ‘Naluk’!

Anneke had het avondrood gezien in mooie pasteltinten in de kassen langs Prinsenbos. Tja, haar 2e foto liet een ‘kerkhof’ zien. Zo’n 6 lijken zaten in een web, terwijl de spin verdwenen was! Ook Anneke sloot af met een sfeervol plaatje van de ondergaande zon.

Wim Alsemgeest had ‘maar’ 2 foto’s ingestuurd. De 1e was een (industrieel) ‘riet-sprietje’ met mooie kleurtinten. Iemand moest natuurlijk opmerken: ‘Jij hebt maar 2 foto’s ingeleverd, en dit was er 1 van’? Wim’s laatste foto was van een drijvend waterlelieblad met een blaadje en een beestje erop. Een mooie weerspiegeling en mooi licht!

Ron toonde ons de kassen in de omgeving met avondrood én … super strak gespiegeld!
Zou een kwartslag kantelen nog voor verbetering kunnen zorgen? Zijn 2e foto was van het pontje, met een prachtig doorkijkje, dat een ‘jungle-achtig’ tafereeltje opleverde! Misschien waren de kleuren ietwat te blauw!? Ook Ron had een fraaie foto van het ‘watervallen-stroompje’ gezien. Een fraaie plaat, die je echt de foto introk!

Marion toonde ons een stilleven van esdoornzaadjes met propellertjes, die er al een poosje lagen. Een en ander met een mooie achtergrond en mooi licht! En … uiteraard met een statief gemaakt! Haar 2e foto waren waterleliebladen, die Marion in zwart/wit high-key had uitgevoerd. Het vertoonde veel gelijkenis met het motief van een bruidsjapon!
Marion sloot af met een fraai avondrood in ’t water in een schitterende sfeer!
Het was ‘pas’ 22:15 uur en dus kon de derde ‘op tijd’ beginnen!

Teun

Comments are closed.