clubverslag donderdag 27 oktober 2022

clubverslag donderdag 27 oktober 2022

Tot mijn grote schrik zag ik dat dit verslag nog niet was verstuurd. Mea Culpa, mea culpa….(32x). Het was in het zicht van de haven gestrand. Nu ter voorbereiding aan de Rotterdamse avond a.s. donderdag alsnog. De inmiddels bekend geworden uitslag

Vanavond zijn er  32 inzendingen van 16 deelnemers te bewonderen door 21 aanwezigen. Voorzitter Marcel memoreert ter aanmoediging dat als iedereen die er vanavond is had ingestuurd dat we dan 42 inzendingen hadden gehad. Marcel moedigt ook een ieder aan om volgende week naar een andere Marcel (Balken) en zijn foto’s te komen kijken in ’s Gravenzande. Daarnaast deelt hij mee dat de flitsinstallatie te koop is voor een rondje aan de bar en bij meerdere gegadigden wordt er geloot. Hint van de schrijver: wellicht het rondjes geven en loten omdraaien.

Nadat ook de foto’s van Wim L in de spam zijn teruggevonden kunnen we van start en als genoegdoening kunnen we een keertje extra kijken.

Al bij bespreking de eerste foto van Kees doen zich de 3 dilemma’s voor die we de hele avond zullen tegenkomen.

  1. Hoe laat je zien dat je echt IN de haven bent bezig geweest in niet bijv. in de Gantel?
  2. Hoe maak je een interessante haven foto?
  3. En als je de hele haven in beeld hebt hoe bestrijd je de drukte op de achtergrond?

Het is wel een geslaagde foto doordat in meerdere opzichten (kleur, scherpte,compositie, onderwerp) er zeker een touw aan vast te knopen is. En Kees zei dat het in de Leuvenhaven is.

Ed wilde met zijn container foto aantonen dat hij met het rechtzetten vordering heeft gemaakt. De containers staan ook keurig recht, alleen het perspectief heeft er onder geleden. De container in zijn tweede foto staat niet recht maar krijgt meer waardering.

Adriaan en anderen constateren ook dat een mooi beeld op het eigen scherm thuis nog niet garant staat voor een mooi beeld op de beamer. Wellicht dat verbeteringen te halen zijn door nog eens kritisch naar de helderheid en andere instellingen van het beeldscherm te kijken. Immers te lage helderheid thuis leidt tot gebrek aan contrast en ruis op de beamer door dat je geneigd ben om in bijv Lightroom de helderheid op te schroeven.

Wim A was het met iedereen eens dat hij scherpte mist in de foto die toch ook een registratie is van een haven. Met zijn omzetting in zwart wit

De foto van Marion gaat een beetje de mist in omdat aanwezigen de kijklijnen niet goed konden volgen.

Teun is weer scherp vanavond met mooie kleuren.

Net voor de pauze en in de pauze zijn we getuigen van oranje zon en oranje sleepboten waarbij de discussie volgt hoe het citroen geel van de boten toch oranje kan worden. De discussie gaat verder in de pauze maar strandt in het eerste drankje.

Na de pauze zijn we getuige van een foto van Ger die altijd mazzel heeft door geheel toevallig MET een camera op het JUISTE moment in staat is een “winner” te maken. Dit slaat echter vooral op zijn tweede foto: een boot met containers, net als Ed maar toch anders.

Cock heeft een café in de haven gefotografeerd. Een leuke foto al blijf je ook wel een beetje zoeken naar het onderwerp. Dat heeft Cock misschien ook gedaan alsmede naar de weg naar huis na het café bezoek.

Henkie uit de Hoek had een stoere foto van een drukke haven met scherpte en mooie kleuren. Ook op zijn tweede foto en die heeft ook nog mooi licht.

Johan  gaat het strijdperk in met gedurfde verzadigde kleuren in een stoere container plaat.

Marcel staat in het donker in de haven van Enkhuizen op het uiterste standpunt om toch nog een mooie sfeervolle plaat af te leveren.

De grootste haven van Nederland staat op een panorama van Henk M die ook de kleinste haven in Madurodam inlevert. Dat was tevens de laatste foto van de avond.

Hierna volgen de gewone en bekende rituelen in de vorm van minder serieuze kringgesprekken, kringen op de tafel en het welterusten wensen.

Comments are closed.