clubverslag donderdag 26 oktober dieren zonder kop

Verslag clubavond Dier zonder Kop van 26-10-2023

Voorzitter Marcel meldde bij de opening van onze avond dat er 16 deelnemers, 32 ingezonden fotos’s, een nieuwe pointer, nieuwe audio kabels, en een doekje met wasbenzine op het scherm  hebben plaatsgevonden om de avond van vanavond mogelijk te maken.

 

We lopen de inzendigen per inzender door.

Henk M. is in de eerste foto niet begrepen, een paard is een edel dier, dus heeft een hoofd. Dat heeft niet iedereen begrepen. Zijn tweede foto met flamingo’s, is fraai maar toonde  toch te veel koppen hoewel er toch een dier zonder kop te bespeuren is.

Teun zijn eerste foto wordt door een ieder gewaardeerd om zijn uitvoering. De liggende zeug op zijn tweede foto had het moeilijker om sympathie te verwerven.

Anneke toont op foto 1 een waterval van haren, de vraag rijst of er sprake is van een dier. Maar er is wel waardering voor de foto. Haar tweede foto van een klokkespel van een kameel voldoet zozeer aan het onderwerp dat de aanwezigen rumoerig worden.

Yvonne start met een minimalistische zilverreiger die zeer in de valt. Misschien iets meer doortekening in lucht en veren. Ook haar tweede foto van een emoe kan op instemming rekenen. Er is wel discussie over de compositie in de zin haar foto nog sterker te maken.

Adriaan heeft in zijn eerste foto meer moeite om de aanwezigen te overtuigen. Hij erkende dat ook, maar niet dat hij met een gummetje aan de gang was geweest. Zijn tweede foto met 3 koeien ruggen wordt ook geen succesplaat genoemd, ook dat erkent Adriaan ruiterlijk.

Anita H. laat op haar eerste foto een giraffe zien met de kop achter een paal, helaas was er toch nog een stukje kop te zien en de achtergrond is ook wat rommelig. Haar tweede foto wordt enthousiaster ontvangen, een witte vogel met de kop onder het zwarte water. Stoer.

Wim L. zet in zijn eerste foto een Amerikaanse rivierkreeft met de kop klem tussen de spijlen van een tafel. Een fraaie plaat in kleur en scherpte. Zijn tweede foto van de Ligusterpijlstaart toont naast fraaie kleuren toch een kop.

Marcel bracht geen kop maar een kont en wel van een neushoorn, er zijn mooie structuren in het grijs te ontdekken. Scherp en symmetrisch is zijn tweede foto van de kont van een zebra die een aangename tekening laat zien.

Het lijkt op een poes, een (te?) contrast rijke eerste foto van Ron. In zijn tweede foto zet hij de koeien pittig in beeld. Maar…………………………..? Is die ene kop met Photoshop gesneuveld?

Foto 1 van Kees toont een rode apekont. Rood is ie zeker. In zijn tweede foto staat een watervogel op zijn kop in het water. Netjes in de compositie, weinig te veel. En scherp.

Wim A heeft zijn best gedaan in zijn eerste foto om twee koeien achtersten op een aardige manier in beeld te brengen. Een staart hangt er precies tussen in en op die staart is veel te zien dat we gelukkig niet ruiken. Let op het storende groen in de achtergrond Wim. In zijn tweede foto zien we een hoorn die furieus in  het beeld staat. Helaas is dat een deel van de kop.

De slechtste Ger ooit toont een hond op een industrie terrein. Een veel betere Ger toont vier watervogels met de kop onder water. Vrolijk in beeld. Nog wat discussie ter verbetering.

Anita W houdt van vette vis. Deze makreel zonder kop heeft na de opname niet lang meer geleefd. Een grappige foto met helaas wat niet weggewerkte vetvlekken. Haar tweede foto met de twee slakkehuizen had weliswaar geen kop maar ook geen dier en geen staart.

De twee flamingo’s op de eerste foto van Johan zijn wat ielig om het onderwerp van dienst te zijn. Zijn tweede foto van olifanten in de Serengeti is fraai, maar de koppen zijn nog gedeeltelijk in beeld en de olifanten niet onbetwistbaar het onderwerp.

De apekont op de eerste foto van Ed heeft alien trekjes vinden de aanwezigen. Maar wel geslaagd. Zijn tweede foto van giraffe staart ontmoet nog meer enthousiasme. Let wel op de rommeltjes.

Henk U lijkt van Gelderse worst te houden als je de drie biggen op zijn eerste foto ziet. Fraai in beeld, mooie kleur en niks teveel. Op de tweede foto van een krab is zijn verdediging: “Ik vind het geen kop”. Helaas geen instemming vanuit de zaal.

En nu wordt het weer tijd voor de derde helft waarin veel wordt besproken, echter weinig zinnigs, maar ook veel wordt gelachen en dat is weer wel heel zinnig.

Henk

Comments are closed.