Clubverslag donderdag 13 juni 2024 onderwerp alles behalve natuur

WAFV Clubavond 13-06-2024 ABN

Er zijn vanavond 16 aanwezigen, 16 deelnemers en 32 inzendingen te bewonderen.

 

Als je het verslag nog moet schrijven en de uitslag is al bekend dan kan je makkelijk achteraf concluderen dat als je dit niet had geweten je toch een ander verslag had geschreven. Op grond van de meningen van de avond had ik nooit deze uitslag voorzien. Verrassend en dat is ook wel weer leuk met zo’n bijzondere top 5.

Anyway terug naar de avond waar al dit fraais te zien was.

Kees van L. Was in Boedapest in de Isfanbasiliek en maakte een panoramofoto met zijn telefoon. Een interessant lijnenspel, voor mij leken het net raderen van een grote machine. Er was een positieve vibe van de aanwezigen. Kritiek puntjes, misschien wat meer recht onder de koepel de foto nemen, misschien is het ook wel een registratie. Zijn tweede foto van het Lapidarium is ook in Boedapest gemaakt. Ook deze is netjes in beeld gezet.

Ger had weer onze volledige belangstelling, echter deze keer met de vraag: Wat ging er mis? Beide foto’s met zeer interessante onderwerpen waren niet scherp en hadden onvoldoende pixels voor ons scherm.

Karin stuurde het monument te  Verdun in. Interessant gebouw. Tips: rechtzetten, 16×9 maken en het contract t.o.v. de lucht versterken. Haar tweede foto verraste: De uitlaten van een oude auto stoer in beeld gebracht. Een plaatje van ritme en herhaling.

Marja legde St. Patricksdag in Scheveningen vast. Het Reuzenrad in de nacht met Iers groen gekleurd. Geslaagd, wel enige discussie over de uitsnede. Op de tweede foto van een enorme bol in een kerk te Wenen zien we een fraaie reflectie. Veel discussie over wat we eigenlijk zien, altijd goed voor een foto.

Ed maakt om 5 voor 12 zijn foto 😊. Althans dat gaf de klok in de auto aan. Een uiterst fraaie vintage look van het voertuig. Heel overtuigend bij de ouderdom van de auto. Jammer van de moderne foto’s op de achtergrond. Zijn tweede foto was op een andere manier heel spectaculair. Een laser snijdt cirkels uit 10 cm staal, water en gloeiend ijzer spetteren in het rond. Een bizarre plaat hoorde ik iemand zeggen in het publiek.

Ron legde in zwart en wit op bijzondere manier een Mercedes logo vast met f 1.8 op de motorkap. Spelend met de scherptediepte is hij geslaagd in zijn opzet. Misschien nog meer symmetrie. Zijn tweede foto had nog meer te bieden: een stuk van een vrachtwagen spiegelt zich in de natte ondergrond. Door kleur er uit te draaien ontstaat een wat sinistere maar geweldige foto.

Adriaan legde een bijzondere Duitse  Herkules wndmolen. Stalen bladen en 2 soorten windveren. Misschien zwart/wit? Dat had hij wel gedaan met de uitkijktoren in Bedum. Door 90 graden te draaien ontstaat een mooi lijnenspel en zwart/wit is hier een goede keuze.

Erik test in zijn eerste foto een nieuwe onderwater camera uit in het zwembad van ‘s Gravenzande. De reflectie ontstaat tegen de onderkant van de waterspiegel. Heel bijzonder temeer omdat de groothoek de nodige vervreemding door krommen van rechte lijnen veroorzaakt. Zijn tweede foto is wat verder weg gemaakt. In Acaccio op Corsica in het huis van de familie Bonaparte zijn de fraaie pastelachtige kleuren netjes vastgelegd. Jammer van de lampen.

Anneke heeft een rondje Blaak gedaan en station Blaak vastgelegd. Fraaie zachte kleuren zijn in beeld. De tweede foto, ook aldaar,  geeft een mooi doorkijkje tussen twee bomen op een stoer vastgelegde imposante cylinder. Zou door een andere uitsnede de stammen van de bomen als een soort lijstje kunnen fungeren?

Johan legde in een zeer gave plaat een detail van het afgebrande BOLA vast. Een beetje spelen met de kleurtemperatuur geeft een mooi resultaat. Rustpunten aan weerszijden van de diagonaal van Linksboven naar rechtsonder en drukte op de diagonaal van rechtsboven naar linksonder. In zijn tweede foto speelt hij met grafische figuren in zwart wit. Het kerkje van Ypenburch in symmetrische spiegelingen. Heel sterk allemaal.

Henk M. legt in een bijzonder laag standpunt een kerkinterieur in Girona vast. Sterretjes door f 16. De hooglichten wat gedempt. De tweede foto is geïnspireerd door Vincent van Gogh. Het stilleven stond in het museum opgesteld. De licht inval kon je kiezen en de telefoon deed de rest. In de nabewerking het licht wat uitgedraaid.

Henk van U creëert in zijn eerste foto Arabische effecten met een draaiende trap naar de toiletten beneden. Plezierig om naar te kijken. Op zijn tweede plaat van een Non op zijn NonStop vakanties lijken de kleuren er gedeeltelijk uitgedraaid. Maar dat is niet gebeurd. De groene gieter knalt er uit. Een leuk tafereel. De foto is wat opgerekt om de 16×9 te halen.

Marcel weet met maskers en gummen in Photoshop een glimmend chromen beeld op fraaie wijze in een betonnen muur te verwerken tot een samengesteld beeld. Ook in zijn tweede foto weet hij op geraffineerde wijze een Vlaardings object te spiegelen tegen een contrastrijke lucht.

Marion lukt het om Escher effect in trappen van boven naar onder te krijgen. Subtiele kleuren zijn goed weergeven en het Jing en Jang logo blijkt in werkelijkheid de contouren van een lamp. Haar tweede foto is een vergroot gebiedje van 5×8 cm van een schimmeltje op een schuttinkje waardoor heel bijzonder een rij albino bomen ontstaat.

Teun mocht tijdens een Tata Steel schaaktoernooi een blik in de kuip werpen, omdat hij gelijk klikte met een fototoestel ontstond een stoere plaat van duren stoelen in een schier eindeloze rij. Met zijn foto van de Furie in de haven stuurde hij ons de groeten uit  Maassluis. Netjes vastgelegd misschien wat flets links achter.

Kees O, door ziekte verhinderd zelf toe te lichten, maakt een dijk van een foto in Aerdenburch van een kaars in houder aan de muur. Netjes tussen de bogen. Het rode kaarsvet subtiel op de kaars naar beneden druppend. Etiketje O3 is ons te veel. Zijn tweede foto maakte hij op de Floriade van het Chinees Paviljoen. Sterk ZW.

Henk

Comments are closed.