Clubverslag donderdag 11 januari 2024

Clubverslag 11 januari 2024

 

Vanavond de eerste clubavond van 2024 en voorzitter Marcel heet de 22 aanwezigen  van harte welkom, wenst iedereen een inspirerend 2024 en kondigt aan dat er later hapjes en drankjes van bestuurswege worden verstrekt. Hij hoopt maar gaat er eigenlijk van uit dat een ieder de wedstrijd onderwerpen vet onderstreept in de agenda heeft gezet. Over 14 dagen is het eerste onderwerp aan de beurt en dat is glas. Je hebt nog even tijd om het te breken en op te vegen.

Traditioneel verblijdt Henk van Uffelen ons met ZIJN keuze van het onderwerp voor de wedstrijd van het jaar. Dit maal een setje kwasten in de kleuren van de regenboog en 1 tube waterverf.

De link die Anneke ons heeft gestuurd over het iets kunnen zeggen over foto’s is door menigeen bekeken en er volgde een korte discussie over. Het strekt tot aanbeveling als iedereen nog even de gelegenheid neemt.

Hierna worden we toeschouwer van 6 presentaties eigen werk.

 1. Johan “PS art”
  Johan laat zien wat hij  met  Photoshop  het verbouwen van eigen foto’s tot kunstukjes in ruimte en tijd. Veel ohh en ahh. Als afsluiter van jewelste een macro (hij heeft een nieuw lensje op de kop getikt) van 15 foto’s in een “stack” die door Photoshop zijn omgetoverd in haarscherpe plaat van een springspin. De haren en de ogen konden geteld worden.
 2. Erik “Egypte Onderwater”
  Erik duikt diep onderwater en legt de ene na de andere kleurrijke onderwater bewoner vast. Daarnaast en daartussen ook nog wat wrak materiaal. Prachtige serie die tot de verbeelding spreekt.
 3. Henk van Uffelen “AV La Palma”
  De AV van Henk toont fraaie beelden van het eiland La Palma die onder begeleiding van gitaar muziek er in gingen als koek.
 4. Marcel “In ijs gevangen”
  Marcel heeft vandaag de meest koelverse beelden van iedereen. ’s Morgens geschoten, ’s middags bewerkt en ’s avonds getoond. Foto’s van bevroren en abstract lijkende natuur in vogelvoederbakjes. Dicht bij huis is veel te vinden qua onderwerp. De moeilijk zit hem in het vastleggen voordat de dooi toeslaat.
 5. Kees Olierook “Droogdok aan de Sont”
  Kees is in Denemarken geweest, op het eiland Seegat, in het stadje Helsingor, op een plek bij een groot kasteel, rond een droogdok met daarin een museum. Strakke architectuur plaatjes geven een goede indruk hoe het een en ander tot stand is gekomen.
 6. Ger “Zwart/Wit”
  Ger laat zien met zijn zwart/wit presentatie dat als je veel weglaat er toch meer te zien is. Heel fraai werk. Voor mij springt een plaat met slechts 3 houten palen en een paar meter prikkeldraad er uit. Je hebt hiervoor wel goed zonlicht nodig.

Henk

Comments are closed.