ClubVerslag donderdag 10 februari 2022 Westlandse kerk

ClubVerslag donderdag 10 februari 2022 Westlandse kerk

In zijn opening sprak Marcel dat een avond met 13 inzenders en 72 foto’s toch lang niet slecht is te noemen. Met een nieuwe batterij in de aanwijzer gingen de 21 aanwezigen er weer eens goed voorzitten. Dit keer een avondje Kerkepad met Westlandse kerken. AL bleek dat sommigen niet echt op de hoogte zijn van de grenzen van het Westland. Voor het geval dat we er snel door heen zouden zijn had Marcel nog foto toegift met paddenstoelen achter de hand.

Op de voorkant van de presentatie had Marcel een foto gezet die genomen was vanaf de Monsterse Dom richting Naaldwijk, met beeld op een aantal kerken.

De serie van Anneke opende de avond, al stond dat tevoren geenszins vast omdat ze eerst voor de sessie de kerk werd uitgeknikkerd en tijdens de sessie het licht uit ging. Als ze geen beelden mee naar huis nam was de kerk haar decor. De beelden die ze wel meenam toonden een fraaie kerk in de Heul, met een topper in glas en lood ramen.

Teun was het Westland rond gefietst, kon niet op tijd remmen en had het kerkje van het Woudt op de foto. Daarnaast had hij gedurfd gecropt en dat leverde een fraai abstract beeld van een raam van de kerk in Maasdijk.

Adriaan greep deze gelegenheid aan om een foto verslag te maken van de verbouwing van de Regenboog kerk in Honselersdijk. Een mooi Hemelsblauw zalencentrum, fraai orgel, en lichte en strakke slotfoto.

Wim A ging voor goudhaantjes. Een verrassend originele serie van windhanen op kerktorens.

Ger maakt een spooky geheel van een kerk in zwart wit en kleurkeuze in de lucht. Tevens een kerkboek met karakter alsmede een fraaie plafond met een toegevoeg kleurtje in Photoshop.

Henk M was in zijn geboorte dorp gebleven. Monster en Ter Heijde leverden drie fraaie torens op.

Marcel liet zien hoe de Hemelsblauwe zaal van boven er vroeger uit zag. Een fraaie plaat van een missaal in Poeldijk alwaar ook een fraaie koepel werd vastgelegd. Het keramiek van Onze lieve vrouw van goede raad bid voor ons leverde mooie kleurtjes op het scherm.

Henk v U zorgde er voor dat het begrip schuilkerk een nieuwe dimensie krijgt. Zijn kerken waren verscholen in het groen en een achter een hek. Er kan er maar een de meest verscholen kerk van het Westland fotograferen.

In de serie van Kees van L. stalen de 7 glas en lood ramen geschonken door vermogende Poeldijkers de show als ook een caleidoscoop weergave met fraaie symmetrie van een ander glas in lood.

Wim L. deed ons aan vroeger denken als we een Lego huisje vulden met een lampje, het licht viel dan door alle ramen naar buiten net als bij zijn beeld van de Vredeskerk in de avond.

Johan was met 10 mm aan de gang gegaan, de Machutus stond er samen met een lantaarnpaal stoer op. Een sneeuwerige kapel in het H. Geesthofje, een fraaie sfeer in helaas het Woudt, en prachtige scherpte en onscherpte bij een kandelaar.

Ruud toonde een techniek met lange sluitertijd met draaien aan een zoomlens. Johannes de Doper kreeg er fraaie effecten bij. Een reflectie foto in een waterplas met confetti achtige effecten had zijn slotplaat kunnen zijn.

Marion kwam ook tot de ontdekking dat niet alle kerken in het Westland liggen. Desondanks was haar serie van de mooi onderhouden kerk in Parnassia zeer de moeite waard vooral de trap met toen nog aanwezige paaskaars en een prachtige schaduw werking mocht er zijn.

Marcel had daarna nog veel tijd gestoken in een paddenstoelen fotoserie, leuke discussie over gewone namen, lensgebruik, abstractie, reflectieschermpjes, herfstbladeren als blurry decor en paddenstoelenvindplaatsen. Alle kenners twijfelden in eerste instantie aan de echtheid van de Gele aardappel bovist. Na twee jaar volgde erkenning. Paddestoelen namen opzoeken is kwestie van een lange adem.

Henk

Comments are closed.