Clubverslag donderdaf 25 februari onderwerp Alles Behalve Natuur

Clubverslag donderdaf 25 februari onderwerp Alles Behalve Natuur

Het slechte weer buiten is er ongetwijfeld debet aan dat er slechts 14 aanwezigen zijn. Voor de wedstrijd hebben zich 15 deelnemers gemeld in 30 foto’s. Voorzitter Marcel stelt na de verwelkoming voor om het blaadje met 9 punten te gebruiken bij het beoordelen van het fotowerk.

Erik vond het onderwerp van zijn eerste foto, een slijpsteen, op Corsica. Hij betoonde spijt van onvoldoende doortekening in de donkere delen. Hierop volgde een leerzame discussie over doordrukken en tegenhouden en het anders snijden van de foto. Zijn tweede foto toont fraaie graffiti op slooppanden in Kijkduin, maar dat is toch een beetje pronken met andermans veren. Dit komt meer voor vanavond.

Teun registreerde een boerderij, een beetje fletsig en niet altijd scherp. De weerspiegeling mist de punt van de vlag. Bij zijn tweede foto van de Tafelberg in Kaapstad vragen de aanwezigen zich wat Teun ons probeerde te zeggen met zijn foto.

Henk van U schroeft de verzadiging flink op in een stukje ijs op de weg. Dit geeft een bijzonder patroon van kleuren. Wel nog een wit puntje weghalen. Ook zijn tweede foto is bijzonder van kleur. De druppels zorgen voor effect.

Karin heeft een glazen bol in ribkarton gerold en vastgelegd. Dat heeft niemand geraden, heel bijzonder en ze oogst daardoor veel bewondering voor de betoonde creativiteit. Dat laatste oogst ze ook in haar tweede foto met een hele bijzondere boudoirsfeer. Het was echter Barbie op de strijkplank. Bijzonder goed gedaan.

Wim L. maakte een foto van een schilderij met bijzondere uitstraling. Die zit hem in het schilderij. Ook hier geldt het verhaal van de eerder genoemde veren. Zijn tweede foto van een Duits Doorkijkje leverde tips op ter versterking van de uitsnede. Er staat namelijk teveel op, de foto heeft wel potentie.

Ron toont ons een foto van een poppetje tussen veel koffiebonen in zwart wit. Hij heeft hier gespeeld met de selectieve scherpte en dat oogst waardering. Een schitterend portret van zijn hond met een indringende blik schuurt met de wedstrijdregels, natuur of niet is de vraag.

Marcel fotografeert folie achter glas in een dichtgetimmerd pand. De putjes en de belletjes zorgen voor een grafische sfeer. Er volgt een discussie over de beste uitsnede. In Everdingen vindt hij het onderwerp voor een dubbelopname in een doorgezaagde bunker. Sterk gedaan.

Ed zendt een foto in van een spant op de Hembrug. Misschien had hier het ijzerbeslag prominenter op de plaat kunnen staan. Prachtige kleuren op zijn tweede plaat, de compositie had hier sterker gekund.

Kees O is in het Felix art en deco museum in Drogenbosch (B) geweest om een zeer symmetrische compositie vast te leggen. Die is bijzonder goed gelukt vindt het merendeel van de aanwezigen. Zijn tweede foto van de Prins Claus brug in Dordrecht blinkt naast symmetrie uit in een strakke compositie met fraaie kleuren.

Marion is net terug uit Suriname waar ze onder meer wat urban werk heeft vastgelegd in haar twee ingestuurde foto’s. Een verlaten bioscoop. Veel waardering voor kleuren en compositie. Op foto 1 word je door de lichtval naar binnen gezogen.

Kees van L. toont ons een tweetal vrolijke foto’s van het Varend Corso. Naast de genoemde veren, is er kritiek op de keuze van het standpunt (achtergrond) en met name in foto 2 de overbelichting.

Comments are closed.