Clubverslag 11 mei 2023: Jaaropdracht Bellenblaas

Clubverslag 11 mei 2023: Jaaropdracht Bellenblaas

Er zijn 18 aanwezigen, 12 deelnemers hebben 24 inzendingen gedaan.

Wim zal zich vanavond opwerpen als spreekstal meester en ongetwijfeld wordt het een bruisende avond met de bellenblaas.

De foto van Kees O opent de avond. We leren zijn keukenraam kennen. Discussie is er over de hoeveelheid foto die scherp is. De kleuren zijn fraai.

Op de tweede foto van Kees komen we het raam weer tegen. De blauwe baan boven de bel wordt als storend ervaren. Ook deze foto heeft fraaie kleuren. De bel heeft een bijzondere vorm aan de onderkant.

 

Wim A heeft zijn eerste foto met statief genomen en dat kon omdat hij de het zeepsop met glycerine heeft gemengd waardoor de bellen langer blijven leven. De bel staat op een spiegel die is natgemaakt. Omdat Wim dacht dat de hele bellenblaas op de foto moest creƫert dat afbreuk aan het creatieve idee. Dat geldt nog meer voor zijn tweede foto die een verrassend effect had in rood en groen dmv een rood en groen lampje aan weerszijde. Helaas de grote groene bellenblaas pot op de achtergrond.

 

Marion toont in haar eerste foto mooie regenboogkleuren en een goeie scherpte in een klussie bellen. Haar tweede foto vinden de aanwezigen minder aansprekend.

 

Marcel verrast ons allemaal met zijn eerste foto, zeker de krullen aan de rechter zijde zijn het onderwerp van gesprek, veel waardering voor wat we zien. De foto lijkt al in de winter te zijn gemaakt. Dat geldt ook zeker voor zijn tweede foto, een bel op een uitgebloeide bloem. Prachtig.

 

Anneke heeft een eerste foto in rustige uniforme kleuren. Op het sop in de bellenblaas is een prachtige gespiegelde selfie te zien. Ook over haar tweede foto wordt bewonderend gesproken als het gaat om de compositie in haar vijver.

 

Henk krijgt een positieve opmerking over out of the box denken met het blazen van kerstballen. Er zijn vermoedens van meerdere fotos in een foto, maar die worden ontzenuwd door te melden dat alleen een touwtje is weggehaald. Zijn tweede foto kent fraaie kleuren vindt men.

 

Sandra is de radeloosheid nabij met dit onderwerp en daar getuigt haar eerste foto van. Ze heeft dat ook met haar tweede foto, echter die wordt toch positief beoordeeld als het gaat over een sterke minimale compositie van groen op zwart.

 

Ron slaagt er wederom in om een verrassende plaat in te sturen over een bel in de struiken, er is veel waardering voor. En dit geldt zo mogelijk nog meer voor zijn tweede met Iphone genomen foto op zijn inductieplaat. Dat een snoertje van een lampje toch zoveel positief ophef ten gevolge heeft.

Een prachtige kleurstelling in oranje en blauw.

 

Eric moet het in zijn eerste foto van de zuurtjes kleurtjes hebben. Die zorgen voor een leuke plaat. Zijn tweede foto krijgt kritiek op de compositie op het grote zwarte vlak en de niet weggewerkte storende lijntjes.

 

Anita heeft in haar eerste foto een mooie kleurige bel op een ms te grote minder aansprekende achtergrond. Haar tweede foto ontmoet minder positieve reacties. Maar Anita meldt vrolijk dat ze die niet eens had willen inleveren maar door Kees gedwongen werd dit alsnog te doen.

 

Kees maakt gebruik van dit moment om zijn punt te maken dat als er gevraagd wordt om X foto’s voor de wedstrijd, dat daar dan ook X foto’s per lid worden ingeleverd. Dit omdat anders kunstgrepen in het wedstrijdgereedschap moeten worden toegepast en daar wordt Kees niet vrolijk van. Zijn punt ontmoet begrip en dat kan best worden vertaald in het reglement.

 

Henk U heeft in de eerste foto een mysterieuze compositie van 3 bellen weten vast te leggen. Daar moest even goed naar gekeken en over gesproken worden. Alle kleuren van de regenboog zijn te zien. Henk heeft dat een beetje aangezet. In zijn tweede foto verrast hij met een bel om de bellenblaas heen. Het rode handvat leidt af.

 

Johan heeft met foto 1 een leuke vrolijk plaat met een poppetje dat de sop uit het oog houdt met de hand. Er zijn een hoop bellen maar dat komt door de slagroom methode. In zijn tweede foto weet Johan, met 3 kleuren lampjes in een plasje water met sop op een glazen plaat, mooie zachte kleuren te laten zijn een bijzondere reflecties in een paar hoopjes belletjes.

 

De bruisende avond is hierbij ten einde en een bruisende derde helft begint.

 

Comments are closed.