Clubverslag van donderdag 31 oktober 2019

Verhoudingsgewijs hadden we gisteravond een gemiddeld aantal foto’s op tafel. Er zijn dit jaar vijf wedstrijden “Vrij Onderwerp’ gehouden. De foto-aantallen hiervoor waren respectievelijk 46, 40, 34, 34 en 37. Dat is gemiddeld en afgerond 38 foto’s per wedstrijd. Daar zaten we gisteravond heel dichtbij.

De kwaliteit was echter niet gemiddeld. Hieronder is een grafiek weergegeven van de gemiddelde cijfers van alle wedstrijden Vrij Onderwerp. Na een aanvankelijke stijging zien we een daling intreden.

En waar dat aan ligt? Ik heb geen idee. Ik had gisteravond al wel het idee dat de algehele kwaliteit wat minder was. Dat blijkt nu ook uit de cijfers.

We hadden gisteravond 19 leden in de zaal. Willem Olsthoorn kwam als gast een keer meekijken. Wellicht dat we hem als lid kunnen verwelkomen.

Later kwam Henk Meijer nog binnen, maar bij de beoordeling was hij nog niet aanwezig. Henk van Uffelen leidde ons op voortreffelijke wijze door de avond.

Na de processie, het langslopen en cijfers toekennen, werd de zaal anders ingedeeld en kwamen de foto’s een voor een ‘op de bok’. Ikzelf vind het altijd een sport om te raden van wie de foto is. Vele leden hebben immers een soort handtekening, waarmee ze herkenbar zijn. Gisteravond werd ik soms op verrassende wijze op het verkeerde been gezet. Ger was lekker met Photoshop bezig geweest en had van twee foto’s een compilatie gemaakt. Iets dat vaak door Johan wordt uitgevoerd. Marcel was uit z’n comfortzone gestapt en verraste ons met een portret dat ik in eerste instantie aan Johan toeschreef. Wim Alsemgeest verraste velen met een landschap, waar hij vaak meer technische zaken fotografeert.

Kortom, er waren wel veel verrassingen, maar de overall kwaliteit viel toch een beetje tegen. Dat blijkt ook uit de statistieken.

Woensdag 13 november wordt gestreden om de Westland Trofee. Het is een wedstrijd tussen drie fotoclubs in het Westland, te weten ’s-Gravenzande, Maasland en Naaldwijk. De avond wordt gehouden bij de fotoclub van Maasland

In de vooruitblik schijft Anneke daarover:

Woensdag 13 november – Westland Trofee bij FC Maasland Vroeger was dit een tweejaarlijks terugkerend evenement. De laatste twee keer duurde het een jaar langer en eigenlijk ben ik benieuwd of er na deze keer nog een vervolg komt. Het gaat allemaal zeer moeizaam. Je ziet het niet echt bij Marcel, maar hij krijgt er grijze haren van… Maar we gaan er toch weer een gezellige avond van maken en hopen dat wij met onze club een van de drie prijzen mee naar huis zullen nemen. Locatie: “Trefpunt Maasland” (zaal “de Oude Pastorie”), Kerkstraat 11 in Maasland. Aanvang is 20.00 uur, maar als we om 19.45 aanwezig zijn dan hebben we nog tijd voor een “bakkie”.

Marcel gaat er nog een mailbericht over versturen. In verband met de parkeerruimte in Maasland is carpoolen noodzakelijk. We vertrekken vanaf de Anjerlaan. Daar kan dan de auto-indeling gemaakt worden. Nogmaals: Nadere berichten via e-mail van Marcel

Arthur Palache

Comments are closed.