Clubverslag van donderdag 29 augustus 2019

Clubverslag van donderdag 29 augustus 2019

Op de eerste clubavond na het zomerreces verzucht Marcel: acht weken zonder clubavond, hoe hebben we het uitgehouden? Hij vervolgt met de aankondiging dat er vanavond drie zaken op het programma staan:

1. De evaluatie van de werkavond in het Staelduinse Bos 2. De evaluatie van ons clubuitje 3. Presentatie eigen werk.

Hoewel een en ander duidelijk in de vooraankondiging van Anneke stond vermeld, waren er toch maar weinig inzenders die de moeite genomen hebben om een bijdrage naar Marcel op te sturen.

Wel was er deze avond ook een gelegenheid om fotoboeken mee te nemen en ter inzage neer te leggen. Wim Alsemgeest had een vroeg exemplaar bij zich. Arthur had er twee meegebracht en Marcel liefst acht stuks. De laatste zei erover dat hij, sinds hij met een digitale spiegelreflex fotografeert, hij één keer per jaar een boek samenstelt met de belangrijkste foto’s van dat jaar. Het leverde boeken op met spectaculaire foto’s, zoals we dat van hem gewend zijn.

Voor de eerste twee onderdelen waren er slechts weinig inzenders, dus het worden korte presentaties.

1. De evaluatie van de werkavond in het Staelduinse Bos

Voor dit onderdeel hebben zes leden in totaal 38 foto’s ingeleverd. Henk van Uffelen is de man die de afstandsbediening mag vasthouden.

Anneke, Johan, Marion, Henk zelf en Marcel tonen vervolgens de foto’s die in het Staelduinse Bos gemaakt zijn. Anneke heeft geëxperimenteerd met een neutral density filter. Het leverde mooie en hier en daar verrassende foto’s op. In sommige gevallen werden nog tips te verbetering aangegeven.

Dan is het Pauze, en tijd voor de verrassing waar Marcel het in zijn openingspraatje ook nog over had. We krijgen allemaal iets te drinken aangeboden van Kees van Leeuwen. Hij heeft onlangs zijn 50e huwelijksverjaardag gevierd en dat gaan we vieren met een door hem aangeboden drankje. Vanaf deze plaats: Kees van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal.

2. Evaluatie Clubuitje

Voor dit onderdeel hebben vijf inzenders in totaal 51 foto’s ingeleverd. Marcel heeft er weer een fraaie presentatie van gemaakt. De inzenders waren: Johan, Ger, Anneke, Henk van Uffelen en Marcel.

Het bezoek aan de vlindertuin heeft kennelijk de meeste indruk gemaakt, hier was het merendeel van de foto’s gemaakt. Vooral de foto’s waarbij een vlinder vrij vliegend in de lucht was vastgelegd maakten veel indruk.

Na een tweede korte pauze waren er nog drie presentatie uit eigen werk. Kees van Leeuwen. Kees’ foto’s bleken later ook in de vlindertuin gemaakt te zijn en dus eigenlijk bij het vorige onderdeel te horen. Het maakte niet uit, ook hier waren zeer fraaie foto’s te zien. Foto’s die mij deden verzuchten: “Hoe doen ze dat toch? Bij mij vlogen ze steeds weg!”

Henk Meijer toonde een aantal foto’s, gemaakt tijdens zijn wekenlange rondreis per Camper in een aantal Europese landen.

Henk van Uffelen had een aantal foto’s van een muziekje voorzien en in een videopresentatie gegoten. Mooi om naar te kijken, zeker met de prachtige muziek op de achtergrond. Spannend verhaal erbij ging over het slechte weer dat hij tijdens die vakantie had en de autopech waarmee hij geconfronteerd werd. Gelukkig is alles weer goed gekomen.

Wat staat ons te wachten? 5 september is er een werkavond gepland. Dat gaat plaatsvinden in het centrum van Naaldwijk. We verzamelen bij de Anjerlaan en vertrekken, in tegenstelling tot wat in de vooraankondiging staat, om 19:30 uur, dus een uurtje later. Rond 22:00 uur treffen we ons dan bij Mirel, op het Wilhelminaplein.

12 september, de volgende clubavond, is een wedstrijdavond Vrij Onderwerp. Maximaal twee afgedrukte en opgeplakte foto’s. formaat en onderwerp zijn vrij.

Arthur

Comments are closed.