Clubverslag van donderdag 26 september 2019

Clubverslag van donderdag 26 september 2019

Het is merkwaardig te noemen dat eind september, als de schoolvakanties reeds lang achter de rug zijn, toch nog zo veel leden wegens vakantie afwezig zijn. We zijn deze avond met slechts veertien aanwezigen en dat is in mijn beleving een dieptepunt. En klagen heeft geen zin. Zeker niet tijdens deze avond, want dat zou klagen zijn tegen menen die er juist wèl zijn. Laten we het er maar op houden dat de ‘harde kern’ aanwezig is. De sfeer was er niet minder om, in tegendeel.

Wim Alsemgeest heeft vanavond de leiding en merkt op dat er voor deze werkavond maar weinig belangstelling was; slechts een dertiental leden was op deze avond actief. Daarvan hebben twaalf leden in totaal 127 foto’s ingeleverd. Marcel heeft daarvan een goed ogende voorstelling gemaakt.

De procedure voor het bespreken is iets anders dan bij wedstrijden, dit vanwege het hoge aantal foto’s. We spreken af dat als iemand iets over een foto wil opmerken dat gewoon kan. We gaan dus niet om de beurt één foto bespreken.

Ikzelf neem de vrijheid om van iedere deelnemer één foto te bespreken. Dat is dan de foto die mij het meest aansprak. (Als auteur neem ik die vrijheid).

Anneke (9 foto’s)
De foto’s van Anneke laten zien dat zij een bijzondere kijk heeft op onderwerpen in Naaldwijk. Soms met een verrassend gezichtspunt, soms met een bijzondere kleurstelling. Haar foto’s vallen goed in de smaak.

Ben (12 foto’s)
Ben heeft in mijn ogen wat ‘braaf’ gefotografeerd. Maar deze sprong eruit qua compositie en zeggingskracht.

Henk van Uffelen (10 foto’s)
Opvallend is dat Henk hier en daar hetzelfde heeft gefotografeerd als enkele andere leden. Deze foto verraste me door de invoerende lijn van de trap. Er staat veel op, maar de foto is toch niet onrustig.

Kees Olierook (10 foto’s)
Ook kees heeft bij zijn foto’s er een van HET architectenbureau, gevestigd in een oude gashouder. Zijn standpunt iets net iets anders dan bij de foto van Ben en past in de stijl van architectuurfotografie die we van Kees gewend zijn.

Teun (10 foto’s)
Ik heb bij de foto’s van Teun lang zitten twijfelen of ik zijn foto van het oudemannenhuis of de hiernaast staande foto zou nemen. Het is deze geworden, omdat het oudemannenhuis door meerdere deelnemers is vastgelegd. Deze foto trof me vanwege de prachtige sfeer.

Ger (10 foto’s)
Eenvoud is wat de foto uitstraalt en dat maakt deze sterk. Toevallig een prachtige lichtval met een mooie kleur. Ger heeft dat goed gezien.

Dan is er een pauze. Twee borreltjes verder gaan we voort met de bespreking.

Wim Lagerweij (14 foto’s)
Wim was zelf niet erg tevreden over zijn foto’s. Uiteindelijk valt het allemaal goed mee. Deze is gekozen vanwege de sterke lijnen die de blik naar het centrum trekken. De twee stralende lantaarns vormen de toegevoegde waarde.

Karin (10 foto’s)
Sommige foto’s van Karin waren wat rommelig of wat slordig. Deze sprak me aan vanwege de geweldige sfeer. Het is het gebouw dat Wim Alsemgeest steeds het oudemannenhuis noemde. Want dat schijnt het indertijd geweest te zijn.

Johan (9 foto’s)
Johan heeft deze avond uitsluitend met een groothoekzoom (10 – 24 mm) gewerkt en dat heeft heel bijzondere resultaten opgeleverd.

Wim Alsemgeest (7 foto’s)
Wim is hier flink uit z’n comfortzone gekomen. Normaal heeft hij een wat ‘technische stijl’, maar hier laat hij zien dat hij ook een andere kant heeft.

Henk Meijer (13 foto’s)
Henk heeft, net als meerdere inzenders, wat ‘braaf’ gefotografeerd. Daar deze foto sprong er wat mij betreft uit wegens het bijzondere standpunt. Een fraaie foto met een verrassende dieptewerking.

Marcel had ook weer bijzondere onderwerpen, op een prachtige manier in beeld gebracht. Deze trok de aandacht vanwege de uitbundige kleuren.

Al met al was het een leerzame avond, waarbij steeds terugkerend de compositie was. Een stukje eraf, een iets ander standpunt waren veelvuldig gehoorde opmerkingen.

Arthur

Comments are closed.