Clubverslag van donderdag 25 januari 2017

Clubverslag van donderdag 25 januari 2017

Het is de tweede donderdag in het nieuwe jaar waarop de WAFV bijelkaar komt en dat is de dag dat de jaarvergadering wordt gehouden.

Marcel opent de vergadering om20:05 uur en begeleidt ons aan de hand van een PowerPointpresentatie door de agenda. In de bijgevoegde notulen kunt u het verloop van de vergadering bezien.

Na de pauze (die, afgemeten aan de grootte van mijn dorst, erg lang op zich heeft laten wachten) kunnen we de presentatie ‘Vreemde Vogels 2016’ aanschouwen. Dit jaar is er zelfs een bonus in de vorm van een Youtube filmpje. Het gaat over een bijzondere manier van het maken van twee portretfoto’s met behulp van een Rube Goldberg machine1. Gezien de reacties uit de zaal worden beide goed gewaardeerd.

Dan is het tijd voor het aanschouwen van meegebracht werk.

Kees Olierook laat een aantal foto’s uit China zien. Allemaal mooi van compositie en prachtig van kleur. Zoals we dat van Kees gewend zijn.

Ger laat een zestigtal (!) foto’s de revue passeren. Het tempo is dus hoog, maar dat geldt ook voor de kwaliteit van de foto’s. Met name de belichting is prachtig, Ger heeft veel gebruik gemaakt van ochtend- en avondlicht en hij oogst veel waardering voor zijn uitzonderlijke werk. Uiteindelijk moeten de foto’s een plek krijgen in een audiovisual die de titel ‘Mechanisch Westland’mee zal krijgen.
Tenslotte toont Marcel het werk van de zes leden die Amsterdam Light. Deze zes leden zijn (in alfabetische volgorde) Anneke, Ben, Cock, Kees VL, Marcel en Teun. Zij hebben allemaal een zestal foto’s bij Marcel ingeleverd. Van deze 36 foto’s heeft Marcel een PowerPoint-presentatie gemaakt. Daarin valt op dat er grote overeenkomsten zijn (een object dat door iedereen is gefotografeerd), maar ook grote verschillen. Anneke roept verschillende keren: “Dit heb ik helemaal niet gezien”.

Al met al een WAFV-waardige avond die pas ver na 11 uur was afgelopen.
Arthur

Comments are closed.