Clubverslag van donderdag 25 april 2019

Clubverslag van donderdag 25 april 2019

scabble

De begon avond met deze openingspagina. Het was de allereerste keer dat dit fenomeen gehouden werd. “Een avond vol verbazing” stond aangegeven en dat was wat mij betreft een understatement. Want er was niet alleen veel verbazing, vooral over de creativiteit van alle deelnemers, maar ook heel veel hilariteit. Er werden tijdens de show rake opmerkingen gemaakt, die regelmatig een bulderend gelach veroorzaakten.

16 Leden hadden de moeite genomen om aan deze opdracht te werken. Er bleek enige verwarring te zijn over het aantal foto’s. Zowel in de vooruitblik als in het vorige clubverslag stond overduidelijk aangegeven dat met een woord van drie letters zou moeten worden begonnen. Marcel had bij zijn uitleg tijdens de vorige clubavond evenwel gesproken over “beginnen met een twee-letterwoord” en dat hadden de meesten dan ook gedaan. Cock en Teun hadden zelfs een één letterwoord gevonden. Cock beeldde de V van Victorie uit met twee vingers. Leuk gevonden. Ook goed gevonden was de welbekende M van McDonalds, gefotografeerd door Teun. En daarmee verdienden zowel Cock als Teun een extra compliment vanwege de compleetheid van hun inzending. Marcel was tijdens het samenstellen van de show kennelijk goed gemutst, want al die één- en twee-letterige woorden waren ook in de presentatie opgenomen. Wim Alsemgeest had als twee-letterwoord een la gefotografeerd, maar dat kwam hem duur te staan, want de letter a komt in stormvloedkering niet voor. Een black-out momentje noemde hij het zelf.

Henk van Uffelen leidde de avond, maar hij hield zich daarbij bescheiden op de achtergrond. Zijn taak was voornamelijk om na enige tijd de volgende foto te laten verschijnen. Daarna volgde het commentaar vanuit de zaal vanzelf.

Opvallend was dat Wim L bij zeven van de tien foto’s die hij gemaakt heeft een of meer knuffeldieren een rol heeft laten spelen.

Eveneens opvallend was dat naarmate het aantal letters toenam, het aantal inzendingen afnam. Kennelijk is het vinden van langere woorden erg lastig.

Al met al was het een zeer gedenkwaardige avond, waar helaas slechts zestien leden aan meegedaan hebben. Ook het totaalaantal bezoekers van deze avond was aan de geringe kant: slechts 20 leden waren aanwezig. Degenen die niet meegedaan hebben en/of niet gekomen zijn hebben zeker wat gemist. Dit is zeker voor herhaling vatbaar, maar dan, zoals Marcel aangaf, met een beginwoord met minder letters.

De volgende avond wordt gehouden op donderdag 9 mei. Dan is het de jaarlijkse avond waarop de jaaropdracht (kaasmesjes) het licht ziet. Ik hoop dat iedereen ook qua onderwerp het licht ziet en er wat leuks, moois of ontroerends van maakt. Succes!

Arthur

Comments are closed.