Clubverslag van donderdag 24 oktober 201

Clubverslag van donderdag 24 oktober 2019

Het was in meerdere opzichten een bijzondere avond. Om te beginnen was de voorzitter er niet en dat komt maar heel weinig voor. Vervolgens was daar Rianne Loch, samen met haar dochter. Een prachtige baby, die heel tevreden in de wandelwagen lag en allervriendelijkst naar iedereen lachte. De derde reden dat het een bijzondere avond was, was dat er weer maar weinig leden op deze avond, met als onderwerp ‘Presentatie eigen werk’ afkwamen. Slechts 15 leden hadden de moeite genomen om naar de Anjerlaan te komen. Laten we het er maar weer op houden dat de harde kern aanwezig was. De wegblijvers misten het volgende:

Kees Olierook
Kees is in april van dit jaar in Turnhout, België geweest en heeft er een urban-locatie bezocht. Op Internet is de volgende informatie te vinden: La Bonne Espérance, zoals de cement- en steenfabrieken heette, werd in 1900 gesticht en in 1933 al weer stil gelegd als gevolg van de toenmalige economische crisis. Nadien geraakte de fabriek geheel in verval en werd een aantal jaren geleden, met behulp van de gemeente Turnhout door Natuurpunt Kempen
aangekocht, onder andere ter wille van een vleermuizenkolonie. Kees heeft in de ruïnes prachtige foto’s gemaakt, waaruit het verval duidelijk blijkt. Ook zien we dat de natuur langzamerhand het gebied weer in bezit gaat nemen. Dat blijkt onder andere uit foto’s van een flinke boom die uit een muur lijkt te groeien. Hier en daar kwam de bouwkundige achtergrond van Kees naar boven als hij foto’s laat zien van een bijzondere latei-constructie.

Wim Alsemgeest
Wim laat foto’s zien van het vervolg van zijn wandeltocht. Waar hij eerst langs de westelijke kunst wandelde, is hij tijdens deze tocht tot het besluit gekomen om heel Nederland rond te wandelen. We starten met stemmige foto’s in Callantsoog. Uit de foto’s blijkt zijn bijzondere belangstelling voor molens en koeien. Op de afsluitduik had hij, volgens eigen zeggen, geen kaart of kompas nodig, je kunt er alleen maar 33 km rechtuitlopen. Toch laat hij ook daarvan een paar plaatjes zien. Dan volgt hij het Friese kust pad, waarvoor hij eerst met bus en trein naar Stavoren moest. Zijn begeleidend praatje stroomt over van enthousiasme en hij belooft ons bij een volgende gelegenheid een vervolg van dit verhaal.

Joke Olsthoorn
Joke heeft in Cappadocië (Turkije) een ballonfestival meegemaakt en laat fraaie beelden van zien van een enorme hoeveelheid ballonnen. Ze doet dat door het vertonen van een PowerPointpresentatie, die zonder tussenkomst van wie dan ook automatisch verloopt. Er is ook geluid bij. De beelden tonen voorbereidingen, de ballonvaart zelf en het einde, met leeglopende ballonnen. Het is een mooie serie geworden, met goed gekozen muziek.

Karin vd Boogaard
Ze begint vanuit haar zitplaats in de zaal met de vraag: “Moet ik dan vooraan gaan staan?”. Ja, dat moet natuurlijk en enthousiast begint ze aan haar verhaal van een bezoek aan de Rembrandt-dagen in Leiden.
Tijdens deze dagen wordt herdacht dat het 350 jaar geleden is dat Rembrandt overleed. Veel schilderijen van Rembrandt worden ‘nagespeeld’ door figuranten en vrijwilligers, die in vaak zelf genaaide kleding optreden. Op de laatste foto is Karin zelf ook zichtbaar, in aangepaste kleding.

Ger Sauer
Na de pauze presenteer Ger een serie portretten, getiteld “Portretten in het wild’. Als we alle plaatsen zouden moeten bezoeken waar hij deze portretten gefotografeerd heeft, dan zouden we kriskras over de hele wereld moeten zwerven, want hij beperkt zich niet tot Nederland. Ger heeft allerlei interessante mensen gevraagd of hij hen mocht fotograferen en in al die jaren is dat maar één keer geweigerd, zo geeft hij aan. Het heeft een boeiende serie opgeleverd, waarin zelfs Johan Rimmelzwaan, de broer van onze Anneke, een plekje heeft gekregen.

Anneke van Ruyven
Anneke heeft het Elfia-festival in Arcen bezocht. Tijdens een bijzonder heet weekend kwamen daar mensen bijelkaar in de meest bijzondere uitdossingen en kostuums. Wikipedia schrijft hierover: In een historisch park of kasteel zijn twee of drie dagen lang verschillende fantasykraampjes, -activiteiten en shows te zien. Ook zijn er gasten zoals bekende fantasytekenaars, schrijvers of acteurs uit fantasyfilms. Veel bezoekers verkleden zich als fantasy-, scifi-, manga-, historisch figuur, zoals personages uit films, boeken of zelfverzonnen creaties.
Anneke heeft er een fraaie serie kleurrijke portretten van gemaakt, waarbij opviel dat er relatief weinig mannen aan deze verkleedpartij meedoen.

Ook Marcel heeft voor presentatie eigen werk een aantal foto’s op een rij gezet, maar daarmee wachten we tot hij er zelf bij is.

Arthur

Comments are closed.