Clubverslag van donderdag 22 september 2016

Clubverslag van donderdag 22 september 2016
De bijeenkomst van gisteravond was er een overtuigend bewijs van dat het succes van een avond niet afhankelijk is van het aantal deelnemers of het aantal bezoekers. Er waren bij deze net-niet-avond maar negen mensen die er foto’s voor ingestuurd hadden. Het noopte Marcel om zelf ook foto’s in te zenden en dus waren er tien deelnemers. Vijf ervan werden voor de pauze ‘behandeld’, de andere vijf na de pauze. En met slechts 20 aanwezgen behoorde deze avond niet tot de meest bezochte. In tegendeel. Maar de kwaliteit van de inhoud van deze avond maakte veel goed.
Marcel opent de avond met een raak plaatje van vele pijlen die naast een roos terecht gekomen zijn. Net-niet raak dus. Hij legt uit dat de oorspronkelijke bedoeling was om alleen de foto’s te bespreken die het net-niet gehaald hebben. Maar door het geringe aantal deelnemers heeft hij toch besloten om ook de drie foto’s die voor de wedstrijd ingestuurd werden, te tonen en te vergelijken met de nummers vier en in sommige gevallen zelfs met een vijfde foto.
Dat leverde een leerzame avond op. Met als bijzonderheid dat we de eerste drie foto’s van de deelnemers achter elkaar zagen, inplaats van in een geheel willekeurige volgorde, zoals bij de wedstrijdavonden. En dat geeft toch een heel bijzondere kijk op de inzendingen.
De vierde, en zoals gezegd soms de vijfde foto, is door Marcel of door Marion nog eens onder handen genomen om te zien of er nog iets aan veranderd of verbeterd kon worden. Daarbij zegt Marcel dat het niet mogelijk is om een slechte foto goed te maken. Wel kan een goede foto, door kleine aanpassingen, soms verbeterd worden.
Na enige probelemen met de afstandsbediening, die later toch opgelost werden, zijn alle inzendingen één voor een besproken.

Comments are closed.