Clubverslag van donderdag 11 april 2019

Clubverslag van donderdag 11 april 2019

We hebben weleens een drukkere avond beleefd. Gisteravond waren er twintig deelnemers, die in totaal 40 foto’s hadden aangeleverd. Deze zijn door 23 leden beoordeeld. Deze geringe aantallen worden echter ruim gecompenseerd door de kwaliteit van het ingeleverde werk. Er lagen prachtige foto’s op tafel en dat bleek naderhand ook uit de toegekende cijfers; het gemiddelde lag boven de zeven en dat mag zeer hoog genoemd worden.

Na het op de tafels leggen en het oprichten van de foto’s op de houten standaardjes, was het tijd voor de gebruikelijke processie. In optocht langs de foto’s en onderweg al commentaar geven. Als je dat van een afstandje bekijkt is het net een kippenhok. Heel veel getok en weinig voortgang.

Cijfers geven is en blijft een moeilijke zaak. De meeste leden maken eerst een oriëntatieronde voor ze de definitieve cijfers geven.
Dat is een goede gewoonte om af te tasten waar de ‘range’ moet liggen. Als je te hoog beging loop je immers het risico dat je, als je rechtlijnig te werk gaat, ineens het cijfer 11 zou moeten geven en dat kan natuurlijk niet. Andersom zou je op die manier bij een wat mindere foto onder het cijfer 4 kunnen uitkomen en dat kan evenmin Dan is er dan het moment waarop de spreekstalmeester de leiding neemt. Gisteravond was dat Marion en ze doet dat met passie.

Marion neemt de tijd om de foto’s te laten bespreken en voegt er in vrijwel alle gevallen haar eigen mening aan toe. Vaak zijn dat uitingen van bewondering, maar evenzo vaak komen er verbeterpunten aan de orde waar de maker zijn/haar voordeel mee kan doen.

Mijn persoonlijke hoogtepunt van de avond was de foto van Johan. Een collage van in totaal vier (delen van) foto’s die op een heel bijzondere wijze waren samengevoegd tot een spectaculaire afbeelding. Fantastisch gedaan!
Tijdens het intoetsen van de cijfers om de totaalscore te berekenen bleek ook al dat de kwaliteit van het werk hoog was. Er zijn flink wat hoge cijfers uitgedeeld, hetgeen het hoge overall gemiddelde van 7,065 opleverde.

Arthur

 

Comments are closed.