Clubverslag donderdag 22 februari 2018

Clubverslag donderdag 22 februari 2018

Beste leden hierbij anders als anders het clubverslag van gisteren.
Arthur had zich afgemeld wegens ziekte. Arthur van harte beterschap toegewenst.
Eindelijk na een jaar van zwoegen, vroeg uit de veren, laat naar bed wind, regen en sneeuw trotserend het eindresultaat van het natuurproject van 12 maanden.
Het resultaat mocht er zijn 22 projecten door 15 inzenders waarvan 6 leden echt elke maand een foto hebben kunnen maken. De leden die dit tot een goed einde hebben weten te brengen zijn: Iris, Cock, Kees O, Teun, Wim en Marcel zelfs met twee series. Tsja zoals Marcel zelf al aangaf “ ik heb de tijd aan mijzelf”.
Marcel beet de spits af met een mooie serie over de Banken in ’s-Gravenzande. De NAP peilstok liep als een bijna rode draad door de serie heen. Mooie uitgelichte rietbanken in combinatie met de waterpartij die je per maand zag slinken. Erg fraai.
Ed was naar de Bonnen geweest op de grens van ’s-Gravenzande en Hoek van Holland. Marcel gaf nog even een toelichting wat er met de Bonnen gaat gebeuren. Ed zette een mooie afwisselende serie neer. Sfeervolle plaatjes afgewisseld met vogels en met wel een hele mooie foto van een Lepelaar. Ook is er een fraai belichte bunker uit WOII te zien. Een mooie momentopname van een Zwaan. Ook de foto van de mistige zonsopkomst bleef mij bij. Chapeau Ed.
Joke had een serie over het duingebied van Dunea en de Zandmotor. De opening van haar presentatie was er een van het ebgedeelte . Resulterend met mooie kuilen gevuld met water en zandribbels geschoten vanuit een mooi perspectief. De foto met de rode kite op het strand liggend sprak tot de verbeelding. De Argusmast kon ook niet ontbreken. Dat Joke een mooie combinatie wist te maken van een goed glas wijn en het schieten van een foto met een ondergaande zon in het glas sprak bij iedereen tot de verbeelding. Een mooie afsluiter met sneeuw op het strand. Goed gedaan Joke.
Marion had een thuiswedstrijd een ieniemienie oerwoud op de Dortlaan op de grens van Naaldwijk en Monster inclusief een vissteiger. De jaargetijden kwamen zeer goed tot zijn recht. Prachtige foto’s van knotwilgen. Toch wel heel knap om op een landje zo groot als een postzegel zoiets neer te zetten. We weten dat Marion met minimalisme zeer goed overweg kan dus missie geslaagd.
Karin had de Plas van alle Winden toebedeeld gekregen. Marcel vroeg aan Karin wil je nog wat toelichten. Karin ik citeer “wel lastig om op een plek te blijven”. Ik moet zegen het is een mooie afwisselende serie geworden. Een prachtige mistfoto. Een zeer mooi geportretteerd Roodborstje. Dan weer een mooie zonsondergang. The house on the hill in de schemer. Karin laat een hoop creativiteit zien.
Kees Olierook had gekozen voor Ockenburch waar hij mooie jeugdherinneringen aan koestert. Kees weet er ook altijd iets moois over te vertellen. In gedachten zag ik Kees in zijn jeugd met korte broek rondhuppelen door het bos. Mooie gefotografeerde bruggen kwamen voorbij. Een mooie foto van een Kauw in een boomstronk. Landgoed Ockenburgh in de sneeuw deed het ook goed. Kees is dit
jaar druk bezig geweest met stitchen van foto’s. De foto van de Koekoeksbloem was hier een fraai voorbeeld van.
De beurt was aan Teun. Het Kraaiennest in De Lier had hij gekozen. Mooie rijen met bomen fraai neergezet op de gevoelige plaat. Teun had er veel werk van gemaakt. De juiste foto op het goede moment. Het licht op de dubbele bomenrij was prachtig. Goed gekozen Teun. Ook mooie diagonale lijnen in de foto’s. Een fraai kunstwerk op de plaat gezet. De boom met Aalscholvers deed buitenlands aan Prachtig.
Ben was naar het Staelduinsebos geweest mooie takken vanaf onderen gefotografeerd. Een boomwortel met mos die deed denken aan een Olifantenpoot. Een mooi Roodborstje en een prachtige Fazant. Ben zou Ben niet zijn als er ook een foto die wat met waterdruppels te maken had. Een tulp met waterdruppels deed het goed.
Cock had het Prinsenbos als project. Hij had hier al eerder mooie foto’s van laten zien. De besneeuwde speeltuin met felle kleurtjes deed het goed. Een prachtige foto van baltsende Futen. Marco de Pauw had er jaloers op geweest. Een mooie dichtbij opname van een bijenkorf. Een macro van een Libelle en een bijzondere opname van een vleermuis in de schemer. Al met al een mooie serie.
De Dikshoorn in Hoek van Holland was fraai neergezet door Johan. Mooie afwisselende foto’s met voornamelijk duinlandschappen. Dit kan je wel aan Johan overlaten.
En toen was Iris aan de beurt. Wij hebben van Iris al heel wat creatieve werken voorbij zien komen. Iris had het Nieuwlandsepark en dijk tot haar beschikking echter Iris had aan een boom genoeg en heeft deze iedere keer met een gebreide pop versierd waarbij met bepaalde attributen gebeurtenissen werden uitgebeeld. I am on Holiday bracht hilariteit in de zaal. Iris altijd weer knap dat je de dingen heel anders ziet als een ander. Hier onderscheid je jezelf in.
De Zeven Gaten door de ogen van Wim. Ook Wim was bang dat hij tekort zou schieten vanwege het feit dat de Zeven gaten niet echt toegankelijk zijn. Foto’s maken vanaf het fietspad langs de waterberging en aan de kant van de Zwethburg daarmee houdt het wel op. De serie startte met een overzichtsfoto met glad water waar een mooie spiegeling van de wolkenpartij was waar te nemen. Een foto van moeder Gans die het fietspad oversteekt met een tekst “mijn eerste verkeersles deed het goed. Wim had een foto met een drietal Zwaluwen op een tak gemaakt deze heeft hij moeten croppen want de opnames met de telelens waren niet goed genoeg. Er was genoeg scherpte om de foto croppen. Wim was voor dag en dauw opgestaan om Stieren in de mist met een opkomende zon te fotograferen een hoog Frans Lantink gehalte.
Henk is een jaar te gast geweest bij de waterberging bij de Lange Kruisweg in Maasdijk. Een moeilijk gebied zegt Henk die normaal gesproken vaak op het uitgestrekte strand en duinen van Hoek van Holland is te vinden. Veel huizen en glastuinbouw. Henk had zich daarom gefocust op de vogels zoals een wegvliegende reiger. Mooie HDR opnames van het kleine gebiedje.
De beurt was aan Anneke met als thema het Hofpark in Wateringen. Mooie opnames van Treurwilgen, De Hofboerderij met een fraaie buxushaag. Een mooi verhaal was een opname gemaakt van een jong gezinnetje tijdens Waterpop die de krant heeft gehaald. De herfstfoto met kleuren deed mij denken aan de indian summer.
De Lierhout in De Lier door de ogen van Marian. Een bijzondere foto van afgekapte bomen die als speelobject moeten dienen zijn mooi op de plaat gezet. Een mooie foto van een Distel komt voorbij en een mooie foto van takjes in het kroost doen het goed.
Marcel is aan de beurt met zijn 2e serie ditmaal is Slag Beukel aan de beurt waarbij de foto van januari wel fake lijkt. Er komt namelijk een zwemmer getooid in zwembroek het water uit en loopt zo een verbaasde Marcel voorbij brrrr die moet het koud hebben gehad. Een mooie opname van sneeuw op het strand, een scheermes op het zand vanuit een laag perspectief gemaakt zo ook de Mantelmeeuw met een begroeid takje wier in zijn snavel. Een prachtige opname van een visser die in zijn waadpak in zee staat met een dreigende regenbui die Marcel niet voor kon blijven. Het leven van een fotograaf gaat nu eenmaal niet over rozen.
Marion sluit af met een serie van 12 overvloeifoto’s van de Knotwilgen aan de Dortlaan die vanaf hetzelfde standpunt zijn gemaakt. Heel bijzonder om de jaargetijden zo te zien.

Al met al een geslaagde avond waar veel werk verzet is door de fotografen.

Fijn weekend,

Erik

Comments are closed.