Clubverslag 17 maart 2016

Clubverslag 17 maart 2016 – Presentatie AV-Groep

Sinds 2010 is een traditie ontstaan om jaarlijks één clubavond in te ruimen voor AV presentaties. De AV makers krijgen dan de gelegenheid om hun topwerk van het voorafgaande jaar te laten zien.
Op 17 maart was het weer D-Day! In een wervelende show passeerden 14 pronkstukken het projectiescherm. Elke serie ging vooraf met een foto uit de betreffende AV. Het bood de maker meteen de gelegenheid om zijn/haar serie even kort toe te lichten.

Maar voordat we aan de shows begonnen, legden Marcel eerst aan de nieuwkomers uit wat nu eigenlijk een Audiovisual inhoudt en wat het in zou moeten zijn.
Direct daarna was ruimte ingepland voor een korte demonstratie in Windows Live Movie Maker. Henk navigeerde vakkundig door het programma heen. Juist die laagdrempeligheid en de gebruiksvriendelijkheid van dit programma stimuleren aspiranten om ook eens iets te doen met klank en beeld.
Gezien het enthousiasme vanuit de zaal zou het mij niet verbazen als een paar clubleden hiermee aan de slag gaan.

Op een paar uitzonderingen na, werd het voor de meesten een boeiende avond. Vooral voor nieuwe fotoclubleden ging er een wereld open. Met stijgende verbazing beleefden zij schitterde beeld/geluid combinaties.
Zij konden genieten van een gevarieerd aanbod in onderwerpen. Zo zagen zij shows over natuur, urban, architectuur, design en vormgeving. Soms in documentaire stijl, soms met emotie maar vooral veel sfeer. Na de presentatie mocht de AV-groep zich baden in applaus.
De complimenten werden in dank aanvaard en iedereen keerde met een tevreden gevoel huiswaarts.

Marcel.

Comments are closed.